BLOG

Beyonce Neden Günde 8 Tweet Atıyor?

YNKLabs tarafından, 18 Kasım 2014 tarihinde yayınlandı Beyonce Neden Günde 8 Tweet Atıyor?

Dünyaca ünlü starlar “nasıl olsa beni takip ederler” rehavetine kapılmadan sosyal medyada takipçi kazanmak ve takipçileri ile sıkı bağlar kurmak için oldukça bilinçli çalışıyorlar. Kitlelerini iyi analiz ediyor ve hayranlarının beklentilerini karşılamak için yöntemler geliştiriyorlar.

Örneğin Beyonce fanı değilseniz, şarkıcının Nisan 2009’dan beri günde sadece ve mutlaka 8 defa tweet attığını fark etmemişsinizdir. Ünlü şarkıcının dijital menajeri Lauren Wirtzer Seawood, bunun sebebini açıklayabilecek tek kişi…

Kendisi diyor ki: Birçok ünlü için bazı platformlar işe yaramaz, Beyonce için faydalı olan 2 platform Facebook ve Instagram oldu. Bu iki sosyal medya hesabını kullanarak içerikleri hayranlara doğrudan iletebildiğimizi fark ettik. Ünlüler, hayranlarından yeni platformlar kullanmalarını beklememeliler, onların olduğu yere gitmeliler.

Web Summit’te müzisyenlerin fanlarıyla sosyal medya üzerinden nasıl bağ kuracağı üzerine konuşan Seawood günde 8 tweet atılmasının sebebini “Gerçek şu ki, fanların bu hesaplara erişimi var ve içeriğin doyurucu olmasını bekliyorlar.” şeklinde açıklıyor. Günümüzde, hangi ünlü saat kaçta kalktı, kahvaltıda ne yedi, köpeği neye benziyor biliyorsunuz, bu kanalları gerçekten zeki ve yaratıcı yollarla doldurabilmek ciddi bir önem taşımaya başladı, diye de ekliyor.

Bir ünlü her zaman dünya ile paylaştığı bilgiler konusunda rahat olmalı. Beyonce bunun farkında ve her bir içeriğin her yere gidebileceğini kabul ediyor. Beyonce’nin ekibi etkileşim konusunda çok hevesli ve bunun Beyonce’nin anlık onayları ile mümkün olduğunu biliyorlar. Beyonce ise oldukça dikkatli.

Lauren Wirtzer Seawood, sosyal medyada paylaşılan içeriğin etkisinin ve verilerin birçok ünlü tarafından anlaşılmadığını düşünüyor. Müzik şirketlerinin yakında teknoloji şirketlerine dönüşeceğini söyleyen Seawood, bunun yerine dijital verilerin iyi bir ekip eşliğinde analiz edilmesi gerektiğini savunuyor.

  • Beyonce
  • Facebook
  • Instagram
  • Lauren Wirtzer Seawood
  • Sosyal Medya
  • Web Summit