BLOG

Pazarlama Stratejinizde Sosyal Medya İstatistiklerinin Yeri

YNKLabs tarafından, 16 Aralık 2014 tarihinde yayınlandı Pazarlama Stratejinizde Sosyal Medya İstatistiklerinin Yeri

Sosyal medya istatistikleri ve analizler yatırımınızın geri dönüşümünü ispatlamada adeta bir tamamlayıcıdır ve şirketler verileri mümkün olduğunca bir araya getirebilmek ve doğru yorumlamak için gayret ederler.

Sayılar ne olursa, ne kadar yüksek olursa olsun; iyi okunmamış bir sosyal medya istatistik raporu pazarlama departmanının işine yaramaktan çok kafa karıştırıcı, işleri karıştırıcı veriler olarak ortada dolaşacaktır. Sosyal medya verileri, tüm işi gözden geçirmek için muhteşem bir fırsattır; ancak istatistiklerin size sağladığı verilere iyi odaklanmanız gerekir.

İşletmelerin öncelikle, her sosyal ağın kendine özgü bir kullanıcı kitlesi ve bu kullanıcı kitlesinin mecraya özgü davranış biçimi olduğunu kabul etmesi gerekir. Hangi yaş grubu hangi mecrayı kullanıyor, bu jenerasyonların değerlerini ne şekillendiriyor, birbirleriyle ve kurumlarla nasıl iletişime geçiyorlar? Bir kuşak, Facebook zaman tüneli yarışmalarına ilgi gösterirken, bir önceki –ve daha yaşlı olan- nesil bu yarışmalara ilgi duymayabilir.

Bu yüzden hem sosyal medya stratejinizi şekillendirirken hem de bu stratejinin hedef kitlenizle ne denli örtüştüğünü ölçümlerken, birçok parametreyi göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bu parametreleri belirleyebilmek için sosyal medya istatistikleri gerçekten ölçümlenebilir ve eşsiz veriler sunuyor.

Son olarak; gittikçe daha da önem kazanan bir konu: Erişilebilir Analiz. Sosyal medya sitelerinin istatistikleri nihayet daha erişilebilir ve detaylı olmaya başladı. Google Analytics tarafından sağlanan göstergelerin derinliği ve son iki senedir Facebook sayfa istatistiklerinin gelişimine zaten alışmıştık. Şimdi LinkedIn, Twitter ve Pinterest de sonunda markaların performanslarıyla ilgili ilgi çekici göstergelere erişim sağladı. Instagram analizleri ise, 3. parti bir uygulamadan yardım almıyorsanız, hala erişilebilir değil.

“Müşteri merkezli pazarlama” modern ama yine de hemen klişe olmuş bir kavram. Dünya değişiyor ve müşteriler için uygun olan şey bir günden ertesi güne farklılık gösterebiliyor. İşletmelerin her daim tetikte olması ve rehavete kapılmadan, müşteri davranışlarına ışık tutan sosyal medya istatistiklerini değerlendirmeye devam etmeleri gerekiyor.

  • İstatistik
  • Pazarlama
  • Sosyal Medya
  • Sosyal Medya Verileri