BLOG

Sosyal Medyaya Adapte Ceo’ların Markalara Katkısı

YNKLabs tarafından, 25 Temmuz 2014 tarihinde yayınlandı Sosyal Medyaya Adapte Ceo’ların Markalara Katkısı

Sosyal medya markalar için müşterilerle başarılı ilişkiler kurmak adına iyi bir platformdur. Bir çok başarı hikayesi olmasına karşın hala bazı şirketlerin liderleri sosyal dünyaya adapte olma konusunda isteksiz ve ne yazık ki bu durum markaya da olumsuz yansıyabiliyor.

Şirket liderleri sosyal medyayı görmezden geldikleri zaman sadece çalışanlara ve müşterilere yanlış bir imaj vermekle kalmıyor aynı zamanda sosyal dünyaya adapte olmuş diğer liderlerin bu platformlardaki güncel konuşmalarının dışında kalıyor.

Ceo’ların sosyal medyaya yavaş adapte olmalarının bazı nedenleri olduğunu biliyoruz. Yeni başlayanlar için işlerinin doğası gereği sıkı bir zaman planlaması gerektirir. Ayrıca bir güncellemenin ters gitmesi halinde olabilecekler hakkında ciddi bir endişe var.

Sosyal furyada başarıyla yer alma konusunda hala bazı barikatlar olduğunun düşünülmesini anlıyoruz fakat doğru bilgi ve tutumla aslında bu sanıldığından çok daha kolay. Liderler için neden sosyal medyanın önemli olduğuna dair iki önemli neden:

1.Çalışanlar Sosyo-Aktif Bir Lider Görmek İstiyor

‘Herkes müşteriler ile iyi bir iletişim kurmaktan bahsediyor’ diyor Apple’ın Perakende Kıdemli Başkan Yardımcısı Angela Ahrendts ‘Ama bence, önce çalışanlarla olan iletişimi sağlamlaştırmak gerek’ diye ekliyor.

Çalışanlar Ceo’larının sosyal olmasını istiyorlar. Halkla ilişkilerde dünya lideri olan Weber Shandwick’e göre dünya liderlerinin yüzde 76 sı Ceo’ların şirket içinde ve dışarıda sosyal olmasına olumlu yaklaşıyor. Yine bu araştırmaya göre katılımcıların yüzde 81 i sosyal dünyaya entegre Ceo’ların daha başarılı olduğunu düşünüyor ve yüzde 82 si sosyal medyada üzerinden iletişim sağlayan liderlere daha çok güvendiklerini belirtiyor.

Tüm bunlara ek olarak gerçekten de sosyal medyada aktif liderler çalışanları daha çok güçlendiriyor ve teşvik ediyor. Gallup The State of the Global Workplace Rapor’u na göre çalışanların sadece yüzde 13 ü işine bağlı. Bu neden mi önemli? İşine bağlı çalışanlar bir kuruluşun can damarlarıdır. İnsanlar ve deneyimlerine değer katan bu tarz iletişim yatırımları iş hayatında bağlılık, karlılık ve şirketi sahiplenen çalışanlar olarak geri dönüyor.

2.Müşteriler Sosyo-Aktif Bir Lider Görmek İstiyor

Müşterilerle açık ortamlarda iletişim kurmanın çok fazla yararı vardır. Şu an için sosyal medyada markanızın aktivitelerini istikrarlı şekilde yayınlamanız, markanız hakkındaki konuşmaları duymanızı sağlayacaktır, fakat konuşmalara kulak vermek yetmez onlara dahil olmak gerekir.

Geçmişte yapılan çalışmalar gösteriyor ki müşteriler kendilerini sosyal medyada yer alan şirket liderlerine daha yakın hissediyorlar. Sosyal iletişim güvenilirlik konusunda yeni bir sayfa eklerken hem de markanızı daha cana yakın hale getirmenizi sağlıyor. Ayrıca duygusal yakınlıkların ve marka imajının ötesinde katılımcıların yüzde 77 si müşterisi oldukları markaların Ceo’ları tweet atsaydı daha çok alışveriş yapabileceklerini söylüyorlar.

Bunun dışında tüm marka mesajını ve sosyal imajını üstünüze almanız beklenmiyor. Eğer sosyal kimliğiniz topa tutulmaya başlandıysa ve bunalmış hissediyorsanız, sosyal platformdaki takipçilerinizin desteğine sarılabilirsiniz, onun dışında da sohbet vari ve hafif paylaşımlarda bulunun. Bu konuda sınırları nasıl aşacağını bilenlere en iyi örneklerinden olan Yahoo’nun Ceo’su Marissa Mayer , açık vermeden markanın fanları için aktivitelerin perde arkasından ufak ipuçları veriyor.

Şimdi, öncelikle sosyal dünyaya dahil olmaya karar vermeniz daha sonra da en çok hangi sosyal platforma yoğunlaşacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Linkedin bu konuda güçlü adaylarınızdan biri olabilir çünkü hem çalışanların hem liderlerin yer aldığı profesyonel bir sosyal medya platformudur. Bu şekilde başlamak aynı zamanda daha hızlı ve gerçek zamanlı ilerleyen Twitter atmosferine de kolay bir geçiş sağlar.

Sosyal ortamda bir kez rahatça büyüdükten sonra diğer platformlara da rahatça yayılırsınız. Zaten göreceksiniz ki bir çok Ceo ve şirket liderinin şu an Linkedin’de hesapları mevcut.

  • Sosyal Medya
  • Sosyal Yaşam
  • Twitter