BLOG / WHITE PAPERS

İstanbul Shopping Fest 2014 – Case Studies

İnternet Sosyal Analizi – Infografik

İstanbul Shopping Fest 2014, geçtiğimiz Cuma günü Ortaköy’de muhteşem bir açılışla rüya gibi, alışveriş dolu bir haziran ayının startını verdi. Etkinliğin sosyal medya ayağında da YNKLabs olarak İstanbul Shopping Fest 2014 için etkili bir çalışmayla milyonlarca kişinin katılımı ile oldukça görkemli bir açılışa imza attık.

Saat 11:00’da resmi hesaptan atılan #ShoppingFestBaşladı hashtag’iyle başlayan proje; kısa bir sürede çığ gibi büyüyerek Twitter’in 07 Haziran tarihinde en çok konuşulan konularından bir tanesi oldu. Sadece yarım saat içinde World Trend Topic’e ikinci sıradan giriş yapan #ShoppingFestBaşladı hashtag’ı, İstanbul gündemine de 11:53’de ikinci sıradan hızlı bir giriş yaptı. Saatler 12:02’yi gösterdiğinde ise artık Türkiye gündeminde üçüncü sırada yerini aldı. Twitter fenomenleri tarafından paylaşılan #ShoppingFestBaşladı hashtag’ı kısa sürede, kar topu etkisiyle milyonlarca kişi tarafından 50 binden fazla Tweet, 20 binden fazla Retweet ve Favori aldı. Uzun saatler boyunca sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasında kalan gündemimiz sosyal medya kullanıcılarının ilgilerini başarılı bir şekilde İstanbul Shopping Fest 2014’e yöneltti.

Sosyal medyada yarattığımız büyük etki, gücünü gerçek hayatta da göstererek açılışın yapıldığı Mall of İstanbul’da izdihama ve büyük bir alışveriş çılgınlığına dönüştü. Sosyal medya üzerinden paylaşılan indirimler, fırsatlar ve etkinlikler kısa sürede geniş bir kitleye yayılarak hem İstanbul Shopping Fest’in hem de Mall of İstanbul’un amacına ulaşmasına büyük katkıda bulundu. Mağazalar alışveriş için gelen insanlarla dolup taşarken festival içerisinde yer alan etkinliklere katılım oldukça yüksek sayılara ulaştı. Diğer bir deyişle sosyal medyanın gücünü arkasına alan İstanbul Shopping Fest 2014, unutulmayacak bir festival olma yolunda gösterişli bir başlangıç yaptı.

İstanbul Shopping Fest 2014 birbirinden renkli ve özel etkinliklerle devam ediyor. Biz de festivalin sosyal medya ajansı olarak çalışmalarımıza devam edip sonuçları sizlerle paylaşıyor olacağız.

  • Sosyal Medya
  • Sosyal Yaşam
  • Twitter